22.04.2009

Gunhilds sjokoladekake


Her kommer oppskriften på denne nyyydelige sjokoladekaka.
Sammen med kaka er et bilde av min nyanskaffede hylle fra Nordal, den er veldig søt og har fått plass
på kjøkkenet ved ventilator hetta.
Gunhilds sjokoladekake;
4 egg
200 gr sukker
50 gr potetmel
50 gr hvete mel
1 ts bakepulver
3/4 pl. revet kokesjokolade
26 cm springform
175 grader i ca 40 min midt i ovnen.
ps.jeg bruker bare over og undervarme.
Sjokoladesaus:
1 stor firkløver
5 ss melis
50 gr soft margarin
kaffe, til sausen blir ganske rennende.
(lett å klatte på toppen)
Smeltes i vannbad.
6 dl kremfløte
3 ss sukker
piskes til krem
Avkjøl sjokoladen litt. Pisk kremen. Del kaka i 3 .
Smør ca 1/2 parten av sjokoladesausen på nederste del,så et lag med krem på nederste og midterste del.
Legg på toppen og smør resten av kremen på hele kaka,litt tykt. Kladd til slutt resten av sjøkoladesausen over kremen.
Lag gjerne kaka kvelden i forveien, så er den saftig og god når du skal servere den. Vel bekomme!


3 kommentarer:

  1. WOW! Denne kaka skal jeg jammen prøve! Den så jo baare helt fantastisk (nesten farlig) god ut!

    Takk for oppskriften:)

    SvarSlett
  2. Mmm namnam, denne skal prøves :)
    Problemet blir dog å la den stå i en hel dag, uten å smake den ;P

    SvarSlett
  3. Nam nam, oppskriften så herlig ut :)

    SvarSlett