29.06.2009

Søte småMå bare vise denne skjønnheten som står i kjøkkenvinduet mitt. Det er første gang den blomstrer siden jeg kjøpte den, Hoya Carnosa Compacta heter den. Den er en av mange Hoya varianter, og ligner mest på Hoya Carnosa. I tillegg er de variantene som jeg kjenner til Hoya Bella, Hoya Linearis og Hoya Australis alle er helt forskjellige i bladverket. Felles er at blomsten er helt lik på alle, og kommer i rosa og hvitt, med eller uten "støv som på denne varianten. Enkelte har også en nydelig duft. Vakre er de i allefall. Jobbet i 4 år i en Interflora forretning, lærte en hel del om planter og snittblomster da, men en del er dessverre glemt etter 11 år... Elsker blomster og planter, men har ikke lenger så mange planter inne. Ute har det blitt en del stauder og busker som jeg plantet i fjor. Vi kjøpte huset for 2 år siden, da var det kun et par gamle syriner og masse rogn og bjørk rundt tomta. Rognene danner en liten alle opp til huset. Veldig koselig..

Hoya Linearis

Hoya Ausrtalis

Hoya Carnosa

Hoya Linearis

Disse 4 bildene er lånt på nettet.

Ha en fortsatt fin kveld:)


5 kommentarer:

 1. Har også to av disse og er forundret over hvordan de oppfører seg. Så jeg måtte sjekke dette ut med en plante ekspert. Han kunne fortelle meg det at den blomstrer når den tror den skal dø. Det passet bra med min oppfattelse. Når den var veldig tørr, sånn knusk tørr så kom den med nye blomster. De danner blomster slik at det kommer frø for å formere seg hvis de skulle stryke med av tørke. å det er jo rett før hver eneste gang her i huset. Blomstene er nydelige. Ha en fin fin dag. Klem fra Elin:O)

  SvarSlett
 2. Nydelige blomster, er dette det samme som porselensblomst? Har aldri hatt slike, men neste gang jeg ser en skal den bli min;o) T en titt på bloggen min, ligger en liten ting til deg der;o) Ha en superdag!

  SvarSlett
 3. Hei! Ta en titt innom bloggen min så snart du kan...;0)

  Klem

  SvarSlett
 4. Hei til deg i Nord.
  Deg har jeg ikke vært innom før....
  Fin blogg, følger deg;-))

  SvarSlett
 5. Fin blogg du har. Ha en fin dag.

  Ingunn :)

  SvarSlett