06.12.2009

Helt utrolig! Argh...

Det utroligste har skjedd! Dette hadde jeg virkelig ikke forventet at skulle skje meg.
Det som startet som en hyggelig julebordskveld, endte med sinne. Jeg jobber som kjent med min mor, vi har en veldig hyggelig ansatt, og sammen med våre respektive hadde vi julebord i kveld. God stemning, enda bedre mat og alle var fornøyde med kvelden da restauranten vi var på stengte og vi gikk opp på hotellet i byen for å få oss en dans da de hadde levende musikk. Jeg må bare si at jeg var så godt som edru, hadde tatt 2 baileys etter maten og ellers drukket vann. Så skjer det utrolige at en mann med ikke Norsk bakgrunn, full og udannet i tillegg skulle til å ta stolene til min mor og vår ansatt da de var ute og tok seg en røyk. Min far stanset han og sa at stolene var opptatte, hvorpå han ble fornærmet og begynte å kalle oss og provosere. Jeg med min samiske bakgrunn, uten at jeg noen gang har følt meg berettiget til noe spesielt av den grunn, ble kalt både fjellfinn og fikk slengt i trynet at Norge er for nordmenn og ikke for nordlendinger! Hadde han bare sagt det en gang og snudd seg, men nei da, han snudde seg sju ganger med den hensikt å provosere med det samme om og om igjen. Å jeg, ble virkelig provosert da jeg skjønte at han var ute etter å ødelegge kvelden vår, at jeg slengte tilbake, før jeg gikk til restaurantsjefen som hadde fått henvendelser om samme typen flere ganger. Han forsøkte å snakke med fyren, som ikke hadde til hensikt å la meg være og fortsatte så snart restaurantsjefen snudde ryggen til for å snakke med en av de andre gjestene. Idioten sa til meg: bedre lykke neste gang! Du kan jo bare prøve å få meg kastet ut en gang til din jævla nordlending!  Han så heldigvis selv hva dette typen gjorde, man ba han bare å flytte seg. Jeg var så skuffet og sint for at kvelden måtte ende slik, og aldri hadde jeg trodd at en som ikke har norsk bakgrunn skulle bruke mot meg at jeg er nordlending på mitt hjemsted i FINNMARK! Toppen av kransekaka er at han jobber i helsevesenet, med demente nordlendinger, hvilken respekt utøver han ovenfor dem med en slik holdning lurer nå jeg på! Nå er ikke jeg imot utlendinger generellt, respekterer alle så lenge de respekterer meg. Ser i allefall ikke på meg selv som rasist! Men hva man kalle dette vet jeg ikke, jeg er sjokkert...

3 kommentarer:

 1. Herlighet, det er det værste jeg har hørt! At det går an å være så frekk mot noen, det er meg en gåte. Kjedelig at han ødela en koselig kveld. Håper du slipper å oppleve det igjen! Ønsker deg en koselig kveld videre. :)

  SvarSlett
 2. Er det mulig!?!
  Jeg har vært ute for noe lignende en gang selv...

  Det ligger en liten ting til deg inne i bloggen min;)

  God natt!

  SvarSlett
 3. Hei vennen;) Håper du har kommet til hektene igjen etter denne frekke behandlingen...noen mennesker skulle ha vært i besittelse av en smule selvinnsikt...det som er kjedelig er at slike negative ting sitter igjen en stund..Jeg er tilbake på bloggen nå- du har vel travle dager på jobb tenker jeg - det er vel høysesong for dere nå;) Ønsker deg ei fortsatt fin helg!

  SvarSlett